APK keuring

APK keuring

AUTO-HOME Technocenter is RDW erkend en mag daarom Algemene Periodieke Keuringen (APK keuringen) uitvoeren. Je kunt bij ons terecht voor benzine en diesel auto's tot 3500 kg. Heb je een APK keuring nodig? Maak dan vandaag nog een afspraak bij ons.

Wat houdt de APK keuring in?

Onze keurmeester voert een uitgebreide APK check uit volgens de keuringseisen van de RDW. De auto moet voldoen aan de veiligheidseisen en milieueisen zoals de RDW die bepaald heeft, hierbij wordt de hele auto aan een nauwgezette inspectie onderworpen, waaronder:

 • De carrosserie
 • De verlichting
 • De banden en de ophanging
 • De motor en het aandrijfsysteem
 • De stuurinrichting
 • Het remsysteem
 • Het interieur

Let op! Een APK keuring is niet te vergelijken met regulier onderhoud. Een APK keuring is slechts een momentopname aan de hand van een controle. Bij regulier onderhoud worden er namelijk ook belangrijke onderdelen vervangen. Het is daarom ook slim om de APK keuring te combineren met auto onderhoud. Zo hoef je maar één keer naar de garage en kun je daarna weer een tijd onbezorgd rondrijden.

APK keuring

De APK keuring

Wil je weten wanneer een auto APK gekeurd worden? Hier vind je een actueel overzicht:

 

 • Een benzine auto van na 1 januari 2005 wordt na 4 jaar voor het eerst gekeurd. De volgende 2 APK keuringen zijn dan na 2 jaar. Hierna moet de auto elk jaar gekeurd worden. Dit geldt ook voor auto's die op een alcohol en/of elektromotor rijden
 • Een diesel auto van na 1 januari 2005, die vaak meer kilometers rijdt, wordt na 3 jaar voor het eerst gekeurd. Daarna elk jaar. Dit geldt ook voor auto's die op gas of andere brandstof rijden
 • Alle auto’s van voor 1 januari 2005 en niet ouder dan 30 jaar moeten inmiddels elk jaar APK gekeurd worden.
 • Alle auto’s van 30 jaar of ouder moeten iedere 2 jaar APK gekeurd worden
 • Voor alle auto’s van voor 1 januari 1960 geldt geen APK-plicht meer

 

Als je wilt controleren of de APK keuring nog geldig is op jouw auto dan kun je dat doen door op deze link te klikken. Is de APK niet meer geldig, maak dan meteen een afspraak. Is de APK nog minder dan 2 maanden geldig? Wij mogen een auto vanaf 2 maanden voor de APK vervaldatum weer opnieuw keuren. Bij een goedkeur word de nieuwe vervaldatum dan 1 jaar of 2 jaar verlengd.

APK goedkeur of APK afkeur

Voldoet jouw auto aan alle wettelijke eisen? Dan keuren wij de auto meteen goed. Zijn er aandachtspunten, bijvoorbeeld een band die op korte termijn aan vervanging toe is, dan adviseren wij je hierover. Voldoet jouw auto helaas niet aan de wettelijke eisen omdat bijvoorbeeld de banden te ver versleten zijn of jouw auto niet voldoet aan de emissie-eisen, dan overleggen wij eerst met jou over welke reparatie noodzakelijk is en wat de kosten hiervan zullen zijn.

Wat kost een APK?

Wij stunten niet met prijzen, maar bieden een betaalbare APK keuring zonder verborgen kosten, uitgevoerd door goed opgeleide keurmeesters en gebruikmakend van de beste testapparatuur. Bij ons weet je waar je aan toe bent. Zo kost een APK keuring voor een benzine auto na 2006 €45,00 en voor een diesel auto na 2006 €50,00. 

APK afspraak

Wil je een nieuwe APK, tegen heldere voorwaarden en met de zekerheid van een perfect uitgevoerde autokeuring? Maak dan nu een afspraak bij ons!

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen